Социален работник: Ромите са обучени в това да източват държавата

Тя бе уволнена и бита за това, че е спряла помощите на десетки семейства в „Столипиново“
Преди години случаят със социалния работник от Пловдив Ангелина Петрова скандализира обществото, защото тя беше уволнена, защото е спряла помощите на десетки семейства, смятайки, че не заслужават да получават помощи. Стигна се до там, че ромите, на които бяха спрени помощите, й посегнаха – тя бе скубана и влачена в „Столипиново“.

„Ромите са абсолютно наясно с правата и законите и са обучени по какъв начин да източват държавата”, заяви тази сутрин по Нова телевизия Ангелина Петрова.

„Ако никой не отиде на място и провери какво е декларирано по молбите им за помощи, може да се раздават просто ей така едни пари. Малко социални работници го правят, защото се страхуват да влизат по домовете. Отидох в една къща, в която има телевизор за 2000 лева, луксозно обзаведена, на два етажа. Видно беше, че хората живеят добре. В друга пък имаха магазин, а хората обясняваха, че не е техен”, обясни Петрова.

Според нея има пропуски и неправилно функционираща система.

„За напрежението, което се създава, нито ромите са виновни, нито социалните работници, които в един момент са притиснати и не могат да си свършат добре работата”, на мнение е тя.

Comments

comments