„Софиямед“ за пребитото бебе: Шокирани сме от случая!

Във връзка с публично предоставената информация от Софийска градска прокуратура, относно инцидент с малтретирано бебе на територията на УМБАЛ „Софиямед“ ръководството на „Софиямед“ изказа категоричното си становище, че осъжда криминалното деяние и се разграничава от действията на своята служителка. Ето какво се казва още в становището на „Софиямед“:

Ръководството и екипът на АГ Клиниката на УМБАЛ „Софиямед“ категорично осъжда криминалното деяние на акушерката. За нас случаят е истински шок и за да не възпрепятстваме работата на разследващите органи до този момент не коментирахме подробности по него.
Екипът на „Софиямед“ бяхме първите, които констатирахме извършеното грубо посегателство срещу живота на новороденото. Това беше установено незабавно след вътрешно разследване от специално назначена комисия по заповед на Управителя на болницата поради съмнение за произхода и причините за влошаване здравословното му състояние и изясняване на фактическата обстановка за това .

Именно ръководството на УМБАЛ „Софиямед“ своевременно сезира компетентните органи за случая като им оказа пълно съдействие. Благодарение на навременната ни реакция беше стартирано разследване от органите на реда, довело до задържането на извършителката и повдигането на обвинението срещу нея.

Целият екип на АГ Клиниката на болница „Софиямед“ категорично се разграничава и дълбоко осъжда деянието на акушерката. До сега тя е демонстрирала качества като висок професионализъм и отдаденост при изпълнение на служебните си задължения. Постъпва на работа в лечебното заведение, съобразно нормативните изисквания на Кодекса на труда и след многобройни препоръки от нейни колеги и бивши работодатели. Притежава отлична биография, дългогодишен професионален опит, чисто свидетелство за съдимост и медицинско свидетелство, констатиращо клиничното й здраве, сертификати за квалификация от съсловната професионална организация. По време на изпълнение на служебните си задължения в деня на извършване на деянието, акушерката не е дала никакви признаци за необичайно поведение. Именно затова случилото се ни изуми и потресе още по-дълбоко.

Ръководството на УМБАЛ „Софиямед“ и целият екип още веднъж се разграничава от нейните действия и ще продължи да указва необходимото съдействие на компетентните разследващи органи!

Comments

comments