СОУ „Св. св. Кирил и Методий” – Симитли отбеляза патронния си празник

С празничен концерт с математически загадки, дълги хора и венци за загиналите за свободата на родината, учениците от СОУ „Св. св. Кирил и Методий” в Симитли отбелязаха патронния си празник.

На 11-и май, в който православната църква почита по стар стил паметта на светите братя Кирил и Методий, празнуват гимназиите в Симитли и в село Крупник.

Още рано сутринта училището бе огласено от глъчката на празнуващи ученици с китка и балони в ръце. Голямо шествие до паметниците на загиналите за свободата на Родината и родния край бе началото на празника. С балони в ръце в цветовете на трибагреника и знаменца, под звуците на духова музика и съпровождани от мажоретки, празнуващите обиколиха главните улици на Симитли.

Отличници в точните науки и даровити деца в различни области на изкуството и спорта сътвориха пъстро тържество, на което се радваха ръководството на училището и многото гости на празника. Много математически знания и бърз ум показаха петокласници и шестокласници. Специално за абитуриентите, които скоро напускат родното училище бе подготвена празнична програма.

Comments

comments