Собственикът на Суиндън купува Пирин Бл?

Собственикът на английския Суиндън Лий Пауър е на път да навлезе в българската efbet Лига. Той води преговори за придобиване на акциите на Пирин(Благоевград), като вече е провел разговори в тази насока с боса на „орлетата“ Пол Белогур, пише „Тема Спорт“. Представители на Пауър са били през миналата седмица в Благоевград и са огледали базата на клуба. Приоритет на обиколката им е била детско-юношеската школа, за която чули отлични отзиви.

Ако всичко се развива според плановете, след това Нова година Пирин  може да има нов собственик. На играчите е било съобщено, че до края на 2021 г. няма да има промени и въпреки негативните резултатите, треньорът Уорън Фийни ще запази поста си.

Роденият на 30 юни 1972 г. Лий Пауър е бивш нападател, играл е в Норич, Чаллтън, Съндърланд, Портсмут, Брадфорд, Милуол и др. Бил е мениджър на Кембридж и временен треньор на Суиндън. Работил е и като футболен агент.
В момента Суиндън е част от Лига 2 на Англия (четвъртото ниво на местния футбол), като през миналия сезон тимът изпадна от Лига 1.

Comments

comments