Служители на ДАНС влязоха в кметството в Гърмен

Служители на ДАНС изненадващо са нахлули вчера сутринта в сградата на Общинска администрация – Гърмен, съобщава „Струма“.

Служителите на националната сигурност са започнали разпити на работещите в администрацията, предметът на които обаче засега остава тайна. Говори се, че целта на акцията е цялостна финансова проверка на управлението на общината, като особено внимание ще се обърне на предишното управление – на екскмета и ексдепутат Ахмед Башев, който в момента е директор на училището в село Огняново, но е излязъл в неплатен отпуск.

Дали проверката е по конкретен сигнал, или е планирана, все още не е ясно, както и не е ясно колко време ще продължи тя. Кметицата Минка Капитанова вчера не отговаряше на телефона си. Според запознати от администрацията обаче проверката е заради казуса със силно пострадалия от пороите път Рибново-Осеново, който бе изграден по времето на управлението на Ахмед Башев. За него бяха изсипани 17 милиона лева, но и досега той не е получил Акт 16 и юридически се води несъществуващ.

Comments

comments