Служителите на ОДМВР-Кюстендил предприемат мерки за опазване на реда по време на абитуриентските балове

Във връзка с предстоящите абитуриентски празненства служителите на ОДМВР – Кюстендил предприемат мерки за опазване на обществения ред, сигурността и безопасността на движението по пътищата.
Направена е организация за максимално и ефективно използване на полицейските сили от районните управления както в Кюстендил – където са повечето балове, така и в Дупница. Абитуриентите, които ще честват завършването си в Банско и на Боровец, ще бъдат съпроводени с автопатрули до съпределната територия с Благоевградска и Софийска области.
Ще се следи за безопасно и сигурно движение по пътищата.
Колоните от празнуващи абитуриенти ще бъдат видеозаснемани по време на организираното пътуване. Ще се извършват проверки и на заведенията – ресторанти и дискотеки, като специално внимание се обръща на пропускателния режим и недопускането на въоръжени, хора в нетрезво състояние или употребили наркотични вещества. Служители на ПБЗН проверяват състоянието на пожарната и аварийна безопасност, на електрическите и вентилационни инсталации, както и на системите за гасене и известяване при пожар. Специално внимание се обръща на завишаването на контрола при пренасянето, законната употреба и съхранението на взривни вещества, боеприпаси и пиротехнически средства.
В Кюстендилска област абитуриентските балове са от 23 до 26 май. Абитуриенти от Дупница ще празнуват на 23 и 24 май в Банско, от Сапарева баня – в Боровец, на 23 май.

Comments

comments