След 10 г. начело на ОДБХ – Благоевград д-р М. Бащавелов свален от поста

Официално, д-р Михаил Бащавелов вече не е директор на Областна дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) в Благоевград, той е освободен от поста със заповед на директора на Националната агенция по храните Пламен Моллов само ден след като се върна на работа след продължителен отпуск по болест. Неговото място се заема от назначения като временен шеф и досега Стоян Мавродиев.

Припомняме, че М. Бащавелов бе почти 10 години начело на институцията, която отговаря за безопасността на храните, като за това време се смениха четири редовни и две служебни правителства и той оцеляваше неизменно на поста, независимо от политическата конюнктура. Той е и дългогодишен председател на Регионалния съюз на ветеринарните лекари в България и е състудент с бившия земеделски министър Мирослав Найденов.

Политическата кариера на д-р Бащавелов премина през няколко партии, в т.ч. СДС и Съюзът на свободните демократи на Стефан Софиянски. На последните местни избори бе кандидат за кмет на Благоевград от партията на Яне Янев „Ред, законност и справедливост”.

Временният шеф Мавродиев пък е син на пенсионираната прокурорка Роза Мавродиева. Той ще изпълнява функциите на директор на ОДБХ – Благоевград до провеждането на конкурс за длъжността. Неговото назначение бе изненада за мнозина, тъй като името му не е било дори и обсъждано за шефското кресло в средите на ГЕРБ в Пиринско.

Comments

comments