След наши публикации! Националистът Николай Йовев стартира обществена инициатива

След нашите репортажи от 31 юли 2015 год., в които ви показахме нарушаване на общественият ред от ромите в Благоевград, с нас се свърза Николай Йовев, който сподели, че провокиран от видяното стартира инициатива за справедливост и борба за проблемите на обществото, а в случая на благоевградската общественост. Той вече е получил подкрепа от „Национална съпротива“ и очаква скоро и други неправителствени организации да се включат в начинанието му, разчита и на свои близки и приятели, които споделят мнението му.
Ето какво ни написа Николай – публикуваме писмото му без редакторска намеса:

„Начинанието ни е провокирано от видео репортажа на Blagoevgrad News, в който е показано как възмутена гражданка сигнализира на полицията за нарушаване на обществения ред, а тя от своя страна само констатира проблема, но не прави нищо за разрешаването му. В един от клиповете дори се вижда цигански расизъм, след като видимо агресивна циганка заявява, че й е писнало от нас българите. Въпросната циганка накрая дори намесва майката на момичето, което се е осмелило да сигнализира МВР.
Припомняме, че преди 2 седмици отново група роми щурмуваха и се къпаха в езерото на Бачиново, като дори тогава заплашиха пазача, че ще бъде удавен ако сигнализира на полицията. Тогава отново полицията констатира нарушението, но не направи нищо.
Именно заради циганското безобразие, омраза, нарушаване на обществения ред в Благоевград и поредното бездействие на полицията ме карат да започна инициативата за създаването на доброволчески патрул, който да защитава гражданите и природните обекти. Аз не искам утре да се стигне до убийство, както вече самите цигани се заканват, за да се направи нещо по въпроса.
Предлагам да се формира граждански патрул, който да не допуска групи цигани да се изсипват в центъра на града, където пикаят, акат, замърсяват и тормозят и заплашват с убийство хората в района.
Самият патрул ще бъде организиран и обучен как да действа за справянето с този проблем. Аз не вярвам, че институциите имат желанието да се справят с проблема, затова предлагам всеки, на когото му е писнало и иска да живее в нормална държава, да се свърже с мен и сами да се справим с това изпитание. Все още вярвам, че има съвестни журналисти, които ще дадат гласност на тази инициатива, защото съм сигурен, че и те искат да живеят в нормална, чиста и спокойна България.“

Нашият екип ще подкрепи инициативата на Николай и ще окаже помощ в осъществяване на неговата идея.

Comments

comments