След като 2-годишно дете беше спасено от български гражданин, богатите родители доизплатиха ипотеката му в знак на благодарност

Богато семейство от Турция изплати жилищен кредит на млада българска двойка от Велико Търново в знак на благодарност. Благодетелите поискали анонимност, тъй като са убедени, че добрите дела не трябва да бъдат изтъквани, още повече от самите себе си. Въпреки това благодарните българи не се свенят да разказват за жеста, пише в. „Борба“.
Ева Иванова и Стоян Колев са заедно от 8 години. Двамата следвали заедно, били са заедно и на бригада в САЩ, а отскоро вече са собственици на свой дом. Ето какво разказва мъжът, който спасил малко детенце от удавяне.
„Заедно със семейството ми отидохме на екскурзия в Истанбул. На третия ден от престоя там бяхме отишли на басейна в хотел, за да се радваме на последните слънчеви лъчи. Случайно забелязах, че едно малко момиченце, което бягаше след друго дете, падна в басейна точно пред мен. За секунда дори не се замислих и скочих във водата да го извадя. Беше около 2 метра дълбочина и щеше да се удави, ако не се бях намесил. Извадих го, настана суматоха. Дойдоха родителите на детето, които бяха изплашени до смърт”. Майката на момиченцето се оказала българка от Велинград, женена за турчин. Двете семейства се сприятелили и дори след завръщането на Ева и Стоян продължили да подържат приятелски взаимоотношения. Това лято турското семейство било поканено на гости в дома на търновците и чужденците дошли. Останали около 10 дни, като през това време обиколили всички забележителности на града, а съпругата на турчина била като мост за приятелството между двете фамилии. В случаен разговор Стоян се изпуснал и казал, че този месец ще му е трудно да събере месечната вноска. „Турският ни приятел изрази готовност да поеме оставаща сума от кредита, но аз първоначално не повярвах”, казва 30-годишният спасител. След като турското семейство се върнало в Истанбул, няколко дни по-късно обещаните пари били преведени. Ева не можела да повярва на благородната постъпка и звъннала на съпругата на турчина, която казала, че животът на детето им е безценен и това е техният подарък за безценната постъпка.

Comments

comments