След катастрофата отнела невинни животи в Яхиново жителите на селото организират курбан, щял да предпази от нови жертви на пътя

Дни след трагедията в Яхиново, при която шофьор помете електрически стълб, уби себе си и помете 4-ма пешеходци, в района подготвят курбан за здраве.
Оказва се, че фаталната 200 метра отсечка е взела повече от 10 жертви през годините.
Жителите на селото започват подготовката си за курбан с доброволни дарения, предвиден за 31 май, в деня за почит на мъртвите. Даренията ще се събират в специално поставени за тази цел кутии. Такива ще има в Дупница, Сапарева Баня и Бобов дол. Те се надяват, че именно курбанът е в състояние да ги предпази от нови жертви.
Няколко дни след трагедията в Яхиново, при която загинаха 4-ма младежи и учителка от Кюстендил, хората от селото си спомнят още много подобни случаи. При една такава трагедия преди 42 години загиват 3-ма души, отново на тротоара, пометени от тежкотоварен автомобил, на същото място, само че от съседната страна на улицата.
В събота съученици на загиналия Илиан и на тежко пострадалия Милчо организират кампания под надслов: Искам да се прибера жив.

Comments

comments