Слаб Пирин падна от Дунав Русе

Дунав Русе победи Пирин с минималното 1:0 в среща от третия кръг на Първа лига. Победното попадение реализира Юлиан Ненов в 31-ата минута на мача.Това бе първа загуба като гост и общо втора от началото на сезона за орлетата.Възпитаниците на Стефан Генов играха много слабо и бяха много безидейни в предни позиции.
В първите минути Дунав тръгна уверено напред и на два пъти в първите 10 минути Васил Шопов пропусна да открие резултата.
Гостите от Пирин отвърнаха с удар на Стилиян Николов, но той не намери целта в 9-ата минута.Това бе и единственото по-опасно положение за Пирин в мача. В 29-ата минута Антон Огнянов с шут от далечно разстояние изтормози Аргилашки, но той се справи със ситуацията.
Две минути по-късно Юлиян Ненов откри резултата. Той стреля към Аргилашки, топката беше леко отбита от Ханс, върна се в Ненов и той намери мрежата на Пирин с премерен диагонален удар.
До почивката Димов не сполучи да удвои аванса на тима от Русе.
През втората част наставникът на Пирин Стефан Генов опита да промени развоя на срещата със смени като на терена се появиха Даниел Младенов и Илия Димитров.
В 53-ата минута Шопов пропусна да се разпише, а в 61-ата минута Антон Огнянов с хубав диагонален шут нацели страничната греда на Пирин.
Станислав Костов пропусна едно от малкото положения за Пирин през втората част в 79-ата минута на двубоя.
Ненов стреля от далечно разстояние, Аргилашки отби кълбото, то се удари в гредата и се върна в стража на Пирин в 84-ата минута на срещата.
След успеха Дунав е едноличен лидер в класирането с актив от 7 точки, но и с мач повече. Пирин е с актив от 3 точки.

Comments

comments