Скъсан транспарант предизвика опит за влизане в партийния дом


Скъсан транспарант предизвика опит за влизане в партийния дом, пише „Дневник“.

Протестиращи опитаха да влязат през главния вход в сградата на бившия партиен дом, използвана сега от парламента. Полицаи с каски и щитове ги спряха. По сградата беше хвърлена и кутия с червена боя.

До напрежението се стигна, след като след доста усилия младежи успяха да опънат транспарант с надпис „Продава се“ между колоните на сградата. При слизането им беше направен заслон от протестиращи, за да не бъдат те арестувани.

В този момент силите на реда скъсаха и свалиха плаката, което предизвика щурм към официалния вход на парламента, пред който в този момент нямаше полицаи. Бяха счупени няколко от стъклата на вратите, но разположените зад тях решетки не позволиха в сградата да се влезе.

Междувременно полицията се организира и направи кордон от униформени с щитове и каски пред входа. По посока на сградата полетяха бутилки, беше хвърлена и кутия с боя, но напрежението постепенно намаля.

Младеж се качи на сградата на бившия партиен дом, която сега се използва от парламента и разпъна между колоните транспарант с надпис „Продава се“.

Comments

comments