СИРИЗА се разцепи! Половината депутати бойкотират Ципрас

Половината депутати от СИРИЗА няма да подкрепят внесените от премиера и лидер на партията Алексис Ципрас мерки за икономии. Това съобщава bTV като се позовава на свои източници. Очаква се обаче голяма част от опозицията да гласува „за“ предложенията на Ципрас.Днес е решаващ ден за Гърция. Парламентът трябва да одобри мерките за икономии в замяна на нов спасителен пакет за страната. Гласуването ще е на фона на масови протести.

Още на обед в протестно шествие участваха социални работници, фармацевти, както и членове на комунистическата партия в Гърция. Те се отправиха към Министерството на икономиката със скандирания „Ципрас – мафия” и „Правителството на Ципрас е мафия”.

Хиляди граждани на Гърция ще излязат на протест в 19 ч., когато парламентът ще се събере, за да гласува пакета.

Къснo снощи в интервю за държавната телевизия премиерът Алексис Ципрас каза, че няма да подаде оставка и ще поеме отговорността за резултатите от реформите.

Междувременно МВФ обаче разкритикува предложената от Европа сделка за Гърция. Това съобщава Би Би Си. Според фонда, Атина не може да погасява дълга си и се налага той да бъде частично опростен.

Comments

comments