Синът на червеният лидер Юлиян Гошев- Методи детронирал д-р Пандев

Връчиха заповед за отстраняване от длъжност на директора на МБАЛ-Благоевград д-р Владимир Пандев.

Документът за детрониране на болничния шеф, който е и лидер на социалистите в града, е подписан от членовете в Борда на директорите д-р Методи Гошев – син на областния председател на БСП Юлиян Гошев.

Заповедта е парафирана и от председателя на Съвета на акционерното дружество Ралица Калинова, съобщиха за Дарик радио.

Лично Калинова пристигнала от София да връчи тази сутрин заповедта на д-р Пандев, той обаче оспорил легитимността на този акт.

Решението на Борда на директорите на държавното лечебно заведение е взето късно снощи в столицата. Д-р Методи Гошев първоначално се подписал като временен директор на МБАЛ, до провеждане на Общо събрание, което е насрочено в началото на месец март.

Изненадващо днес патоанатомът Гошев излязъл в дългосрочен неплатен отпуск. В така създалата се ситуация в шефския кабинет до формалното решение на Общото събрание се настанява д-р Огнян Митев – бивш началник на АГО.

Юристи коментираха, че дори и Владимир Пандев да не подпише лично заповедта си за уволнение, тя влиза в сила, тъй като е парафирана от двама от членовете на директорския борд, както са сторили д-р Гошев и Ралица Калинова.

Поне още седмица социалистът Пандев ще е начело на МБАЛ-Благоевград, защото промените трябва да се впишат в Търговсия регистър.

Comments

comments