Синовете на юрист и бивш полицай от Сандански, задържани за дрога, искат по-лека мярка от прокуратурата

Двамата мъже от Сандански Боян Петров и Александър Димитров-Анджи признават вината си и са готови на сделка с прокуратурата. Но на първо време ще останат зад решетките в ареста в Благоевград до приключване на разследването. Това постанови вчера окръжният съдия Росица Бункова, която одобри искането на прокуратурата за определяне на най-тежката мярка „задържане под стража” на двамата обвиняеми, съобщава struma.bg.
31-годишнният Боян Петров бе защитаван от бившия окръжен прокурор Ради Тодоров, като на делото присъства и неговият баща Борис Петров, известен в миналото антимафиот. Със защитата на Александър Димитров, чиято майка е юрист, се зае бившият съдия Илия Янев.
За Боян Петров имало данни в ОД на МВР – Благоевград, че отдавна се занимава с разпространение на наркотици. На 18 юли в хода на полицейската операция в град Кресна е спрян за проверка „Ровър”, управляван от 46-годишния Димитър Бърдаров. С него пътувал Александър Димитров, който при вида на полицаите изхвърлил на пода в колата плик с 60, 27 грама бял прах, който при полевия тест реагирал положително на кокаин. Полицаите решили да претърсят и заведенията, стопанисвани от Боян Петров – кафене „Рая” и гръцки гирос в центъра на Сандански. Именно там са открити около 0,48 грама кокаин, 4,2 г хероин, 10 г кокаин и електронна везна.
В гаража са открити още около 269 г кокаин, около 4,72 г канабис, машина за вакуумиране и пликове. Барманът от кафе-аперитив „Рая“ Мартин Стоянов е свидетелствал срещу шефа си Боян Петров, като признал, че по негово разпореждане е давал наркотици, които били поставяни в различни вещи, на определени клиенти.
На 18 юли е дал кутия от кафе на Александър Димитров, който преди време е бил осъждан за наркотици. Двамата мъже от Сандански заявиха, че изпитват съжаление за стореното, и поискаха по-леки мерки. Боян Петров съобщи, че не е съгласен с решението, че е разпространявал наркотици. Съдия Росица Бункова счете, че има опасност да извършат друго престъпление и на този етап мястото им е в ареста. Определението подлежи на обжалване пред САС в тридневен срок.
„Лоши времена. За съжаление, го е правил. За какво му е това? Пари ли няма? Наскоро му прехвърлих заведенията да се занимава с тях”, каза бившият бопаджия Борис Петров. 30-годишният му син Боян е с висше образование по икономика, което е завършил в УНСС, и е неосъждан, което му дава шанс да се споразумее за по-лека присъда с прокуратурата.

Comments

comments