Симитли с пъстър календар от култура, спорт и църковни празници привлича все повече туристи

„Симитли привлича все повече посетители с разнообразен културен, спортен и религиозен туризъм” – интервю на кмета на община Симитли Апостол Апостолов в национален радиоефир.

Има ръст на туристите в община Симитли през последните години. Това каза в сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ кметът на община Симитли Апостол Апостолов. По думите му положителната тенденция се дължи най-вече на рафтинг сезона. Кметът каза още, че общината предлага още ловен, културен и религиозен туризъм. Апостол Апостолов обясни, че се работи по идеята за създаване на общ туристически продукт съвместно с Кочериново и Благоевград.

„Бяха обозначени културно-историческите паметници в трите общини. Отделно от това в момента сме в процес на регистрация на местна инициативна група, заедно с общините Кресна и Струмяни“, добави кметът на Симитли. Той обясни, че бюджетът е в размер на над 2 млн. евро и ще се наблегне на проекти в сферите на културно-историческия и религиозния туризъм. Апостолов изрази надежда, че ще бъде осъществен и проектът „Симитли – център на екстремни спортове“. Апостол Апостолов каза още, че Община Симитли ще кандидатства по ОП „Развитие на селските райони“ за ремонт и изграждане на общински пътища и училища. Той посочи, че има готови проекти за над 300 млн. лв.

Comments

comments