Симитли се преклони пред героизма на предците си

Деца от училище, от детската градина, политици, общественици и много граждани положиха венец и цвете на признателност, преклониха глави пред паметника „100 години свобода”, вдигнат през 2012 година в центъра на града, в знак на признателност към героите- освободители.

Симитли се поздрави с „Честит празник, Честити 102 години свобода!”. Годишнината от освобождението на Симитли бе почетена с празнично шествие, което прекоси центъра на града. За минута мълчание и поклон пред подвига на героите, дали живота си за свободата, край паметника „100 години свобода”, ансамбъл от каменни блокове от сърцето на Пирин, където се е ляла кръвта на героите- освободители, се събраха стотици.

Общинска администрация дава път на младите, като им предава уроци по патриотизъм, дава примери на децата от детските градини, че трябва да зачитат историята и се прекланят пред святостта на Родината. Първо детският кмет Елеонора Кьосева с кратък рецитал разказа историята за битките при Симитли и освобождението на града.

Празникът продължи с представяне на малчуганите от ОДЗ –„Радост” с патриотични стихотворения и поднасяне на венци от общинския кмет Апостол Апостолов и администрацията, Общински съвет Симитли, ОДЗ- „Радост” и СОУ „Св. Св. Кирил и Методий” град Симитли.

Comments

comments