Симитли и Делчево разкриват красотата си в пролетна изложба

В пролетната изложба от 20 картини на българските и македонски художници Пенчо Добрев, Валентин Ангелов, Мариана Маринова, Георги Драчев, Румен Дешев, Ива Йосифова, братята Александър и Владимир Таневски, Гоце Илиевски и Александър Белогаски ще оживее отново красотата на Симитли, Р. България, и Делчево, Р. Македония.

За първи път ще бъде представена книгата на сдружение„Хора и традиции“-„Кулинарен календар“ с над 50 автентични, уникални традиционни и нови рецепти от Брежани и Делчево.

За първи път ще бъдат демонстрирани 30 реновирани национални носии и ще бъде представено и социологическо изследване за възможностите на регионите Симитли и Делчево за развитие на културен туризъм. Прочутите Брежански баби ще приготвят вкусни традиционни пити и баници, гарнирани с пивка ракия и домашно вино.

Изложбата ще бъде открита на 22 март 2016 от 17:30 часа във фоайето на Радио Благоевград. Пролетна изложба ще бъде кулминация и обобщаване дейностите на сдружение „Хора и традиции“ – Брежани по проект „Подобряване на качеството на живот в трансграничния регион чрез насърчаване и съживяване на общото културно наследство между община Симитли, Р. България и Делчево, Р. Македония” по Програмата за трансгранично сътрудничество.

Comments

comments