Симитли грейна празнично в коледни светлини

 

Коледни светлини грейнаха в Симитли нсимитли

а 11 декември, посрещайки малки и големи, в градската градина.

С много трепет всички очакваха паленето на коледните светлини и появяването на добрият белобрад старец. Дядо Коледа пристигна за изненада на всички с училищния автобус,празнично украсен с пълни чували с най-хубавите подаръци и неговата прекрасна Снежанка.

Празничната програма за посрещането на Дядо Коледа и Снежанка беше подготвена от учениците на СУ“Св.Св.Кирил и Методий“ в Симитли.

В духа на Коледа беше и поздравът за Снежанка и Дядо Коледа от пеещите ученици към училището в Симитли. Стихотворение за смирението и добрината в душите и сърцата казаха децата.

Дядо Коледа и Снежанка поздравиха всички и им пожелаха най-красиви дни през новата година. Най-милото писмо до белобрадия старец беше прочетено пред всички, а в него децата не си пожелаваха нищо материално, а само мир, любов, добрина и щастие през годината.

В миг цялата градска градинка, препълнена от малки и големи, замлъкна и започна обратното броене за тържественото запалване на светлините на елхата на града. Тя грейна и озари погледите на стотиците присъстващи, на фона на 15-минутна заря, която придаде още по- голяма празничност на голямото събитие.

Comments

comments