Симитличани на фестивал на духовите оркестри в македонския град Пехчево

Градоначалникът на македонската община Пехчево покани своите приятели от община Симитли на Шести фестивал на духовите оркестри. Специална покана той е отправил към кмета Апостол Апостолов и общинските съветници като партньори и приятели.
Фестивалът се провежда от 13 до 16 юли по случай празника на града Павловден.
Ще се надсвирват 6 духови оркестри и инструменталисти, големи имена на музиката, сред които Саша Ковачевич и българската поп фолк изпълнителка Райна ще повдигнат настроението на хилядите гости, които се очакват да посетят града и да се повеселят на площада.
На фестивала може да се видят щандове с традиционни храни и местни специалитети.
Прекрасни преживявания са подготвили организаторите за своите гости както от Македония, така и от България, като се очакват над 70 000 души. Програмата е за всички възрасти и любители на хубавата музика.
Добро сътрудничество и приятелство се създаде между общините Пехчево и Симитли.
Те участваха в трансграничен общ проект, като целта на проекта беше да се сведат до минимум рисковете от природни бедствия в пограничния район.
Преди време и шестима общински съветници от Пехчево, Р. Македония, дойдоха на обмяна на опит в Общински съвет – Симитли и присъстваха на сесия в местния парламент.
Гостите от Пехчево останаха впечатлени от ритмичната и протичаща в разбирателство сесия на симитличани, която води председателят на ОбС Владимир Христов.

Comments

comments