Сидеров към Борисов: Който лъже, на въже

„Атака“ е против това правителство, защото това е кабинет на далаверата. Ще ви подаря моето гласуване против кабинета Орешарски през 2013 година, на вас, г-н Борисов, за да престанете да лъжете, защото народа казва „Който лъже, на въже“. Това заяви председателят на „Атака“ Волен Сидеров от парламентарната трибуна по повод обвиненията, че е бил „златният пръст“ на предишните управляващи. „Атака“ ще гласува против това правителство. Не мога да разделя лицето Бойко Борисов от партия ГЕРБ. Няма как да се отдели ГЕРБ от Борисов. През 2009 г беше даден шанс на Борисов и ГЕРБ с много повече мандати, гласове и подкрепа, но не оправда доверието. И 2013 г. беше свалено това правителство с протести, самозапалвания, проливане на кръв. Това не може да бъде забравено, само защото трябва да бъде създадено ново правителство, за да не ходим на избори. Защо бе, дами и господа, не можем да отидем на избори“, запита риторично Сидеров. Той припомни подобен случай, когато президентът Желю Желев е бил подвен, че не трябва да има избори. „Тогава „правителството на спасението“, както беше наречен кабинетът на Димитър Попов, инфлацията се вдигна, тогава се чу призива „За бога братя не купувайте”, хората обедняха и започна престъпната приватизация. Сега наричаме това правителство по същия начин и се получава същото“, коментира още Сидеров.

Той възрази срещу изказването на Борисов, че всички преговори между ГЕРБ и останалите партии са били прозрачни.“Няма никаква прозрачност. Затова искахме по време на преговорите да има камери, за да се види кой с какво и за кого преговаря. Но искането ни бе отхвърлено. излизаха отвътре и вдигаха рамене: „не коментирам“. Тази първенющина сега я виждаме в изказванията на взелите властта на т.нар Реформатори, какви искри изскачат от очите на господина, който след няколко дни ще стане министър. Има поне двама от министрите – Митов и Иванов, които са пряко служители на чужда държава. Единият от тях си взе отпуска от американска институция, за да стане служебен министър, а сега става български министър. И какво да очакваме от служител на тази чужда държава – ми естествено да прокарва нейните интереси“, категоричен бе Сидеров.

За да изтъкне недостатъците в кабинета „Борисов-1“, Сидеров се обърна към лидера на ГЕРБ, но установи, че той липсва: „Бойко Борисов напусна залата, отново прояви неуважение към този тържествен ден. Вие, г-н Борисов, не посмяхте да пипнете ЕРП-тата, да върнете добива на злато и ценни метали в български ръце, не посмяхте да направите нито една стъпка да запазите българския интерес. България в момента има колонизатори, а не инвеститори“, заяви още Сидеров.

От парламентарната трибуна лидерът на „Атака“ развя разпечатка и прочете от нея, че на 29 май 2013 година е гласувал против кабинета Орешарски. „Това е за сведение на спекулантите и перманентните лъжци. И сега ще гласувам против. Сатанизирането на предишното управление беше извършено именно за да се върне това. Бяха отрязани определени кръгове на президента и те организираха български вариант на Майдан, но бяха толкова некадърни, че не успяха да го направят и Майдан“, заключи Сидеров и хукна към мястото на Борисов, за да му връчи разпечатката, с доказателството, че не е бил „златен пръст“ на кабинета Орешарски.

Comments

comments