Сигнал от читатели: Отбивката за Хасково, част от трасето на АМ“Марица“- Димитровград-Харманли е с липсващи мантинели и опасни електрически табла в близост до платната

Официално през май беше открита 34-километровата отсечка Харманли-Димитровград на автомагистрала „Марица”. Изграждането отне 3 години и половина. Пътен възел „Димитровград”според АПИ в момента е най-големият пътен възел в страната.
На церемонията тогава присъстваха премиерът Бойко Борисов и министрите на регионалното развитие и на транспорта Лиляна Павлова и Ивайло Московски.
Общата дължина на откритата отсечка от Димитровград до Харманли бе 34,22 км. Пътят е изграден с европейски пари и със съфинансиране от националния бюджет. Стойността на договора за строително-монтажни работи е над 146 милиона лева.
Спазени са всички изисквания за безопасност,монтирани са еластични мантинели и дано да няма инциденти, обясни тогава регионалният министър.
Днес получихме сигнал от граждани, според които еластични или каквито и да е мантинели липсват, а в прекалена близост до пътното платно има електрическо табло, на отбивката за Хасково, която е част от отсечката. В подкрепа на твърденията си, те ни изпратиха снимки от въпросната отсечка.
Свързахме се с АПИ, но тъй като отговорът им по казуса ще отнеме време,според служител на пресцентъра на службата, ще го публикуваме по-късно.
Марица


Марица 2
Марица 3

Comments

comments