Сигналите за злоупотреби срещу кмета на Петрич бяха предадени днес в Парламентарната комисия по борба с корупцията

Представители на града предадоха фактите, с които разполагат, на Парламентарната комисия по борба с корупцията.

Граждански и бизнес организации от Петрич внесоха в парламента сигнали за злоупотреби срещу кмета на града Вельо Илиев. Сред авторите на скандалните разкрития са и общински съветници от южното ни градче от целия политически спектър. Всички те обвиняват кмета на Петрич в корупционни схеми, рекет и конфликт на интереси.

Вельо Илиев е градоначалник на Петрич вече четвърти мандат. Представители на града предадоха фактите, с които разполагат, на заместник-председателя на Парламентарната комисия по борба с корупцията и конфликт на интереси Методи Андреев.

От своя страна, той и други депутати от южните избирателни райони се обединиха около това, че трябва да бъдат направени промени, които да ограничат броя мандати на кметове и народни представители.
Потърсихме за коментар депутата от Герб- Георги Андонов,той също се обяви срещу многомандатността на кметовете и заяви, че се налагат промени в тази посока.“ От това,което видяхме в предаването, безспорно се доказаха своеволията в Петрич и на това следва да се реагира адекватно.“, каза още Андонов.

Comments

comments