Сериозен спор в ОбС предизвика предложението за закупуване на парцел до входа на старите гробища в Благоевград

Един от яростните противници на тази точка бе Владимир Елезов.“Доволен съм, че колегите ме подкрепиха и отхвърлиха предложението за продажбата на паркинга при старите гробища.“, заяви Елезов

Изключително оспорвани дебати предизвика предложението за закупуване на парцел до входа на старите гробища в Благоевград, направено по време на днешното заседание на местния парламент.

Председателят на АБВ, Владимир Елезов се обяви твърдо против предложението. Той припомни, че тази точка вече е разглеждана и отхвърлена в миналия мандат на ОбС-Благоевград.

„Сега ни се предлага абсолютно същата точка дословно, без никакви допълнителни материали и разяснения. Въпросите към тази точка са много“, заяви Елезов.

„Първият е отпадането на предназначението на имоти, такова нещо няма. Ако искате утре да отидем на паркинга на гробищата и да проверим. Знаете много добре, че в неделни дни и по време на тежките празници изобщо няма места за паркиране. Второ, не знам до колко е разумно и въобще правно издържано това в едно решение да приемаме три точки, една от които с две подточки, касаещи съвем различни неща“, категоричен бе общинският съветник.

Елезов бе подкрепен от Калоян Ханджийски, който апелира всички свои колеги да гласуват „Против“.

В отговор на Елезов, д-р Атанас Камбитов заяви, че направеното предложение е коректно и правно издържано. Той поясни, че целият имот е с обща площ 900 кв. м. „Ако разделим паркинга на 3 части, едната от тях, която е 380 кв. м. е общинска собственост, другата – 390 кв.м, е частна собственост и остават 141 кв.м, до които няма достъп. Въпросът тук е как ще се паркира в този участък?“, допълни кметът.

Пред екип на ИА „РЕГИОНА.БГ“ Владимир Елезов заяви, че не приема представените от д-р Камбитов аргументи. Той допълни, че е абсолютно недопустимо в едно и също решение да се разглеждат три точки – паргинга да се превърне от публична в частна общинска собственост, да се променя предназначението на съседни имоти и същевременно част от паркинга да бъде продадена на съседния имот.

„Това не е в защита на обществения ред, а напротив. Доволен съм, че много от колегите ме подкрепиха и отхвърлиха предложението. Това трябва да покаже на вносителите на подобни предложения, че трябва да си подготвят нещата по редовния и правилен начин“, категоричен бе председателят на АБВ.

В крайна сметка, след двукратно гласуване, предложението бе отхвърлено с 23 “За“, 8 “Против“ и „7 „Въздържал се“.

Comments

comments