Село Марчево пропищя от крадци, от МВР – учудени, нямало такова нещо

Жителите на благоевградското с. Марчево пропищяха от крадци.
Наскоро баща с 2 малки деца посред нощ успял да спипа крадеца на терасата на дома си. Това бил пореден случай, заради което децата не могат да спят, съобщава bTV. На друг човек от селото пък задигнали осем врати от дома. Той е взел вече предпазни мерки. Издигнал е висока ограда и бодлива тел. Там хората казват, че няма човек от селото, който да е ставал жертва на грабеж. Набезите идвали предимно от роми от квартал „Кремиковци”.
МВР обаче е с противоположното на хората мнение смятайки, че те проблем нямали, защото патрул обикалял цяла нощ махалите. От с. Марчево обаче не са виждали този патрул, само кола на КАТ до селото.
По данни на МВР-Благоевград има три жалби за кражби в това село и за две от тях били разкрити извършителите. Хората обаче са категорични, че са подавали множество сигнали, на които полицията не обръщала никакво внимание и определяла като маловажни.
От полицията ги посъветвали да си сложат СОТ. А този СОТ ще ни го приспаднат ли от данъците, пита жена от селото. Жителите на село Марчево плашат със саморазправа. Искат и промени в законодателството, които да им дадат право да вадят оръжие, в случай на набези на нежелани гости.

Comments

comments