Село Баня настръхна: Местните се вдигнаха на бунт срещу лихвар, скочиха на бой в ефир

Хората са убедени, че лихварят е автор на палеж на цех в селото и после го е сринал с фадрома

Не се страхуваме от нищо. Това трябва да знае Юлиян Димитров и неговия адвокат. Ние сме постигнали всичко с труд, а не като него с лъжи, рекет и измами. Това обявиха пред камерите на бтв жители на село Баня, които се оплакват от постоянния тормоз на Юлиян Димитров-Дебелия.

Хората са убедени, че лихварят е автор на палеж на цех в селото и после го е сринал с фадрома. Димитров отрича всичко и твърди, че цехът е негова собственост, има нотариален акт и може да прави каквото си иска с него.

Собствениците на имота пък заявиха, че ги е страх. Според тях човекът е лежал в затвора, но е излязал от там, защото има връзки в полицията. Местните се оплакаха, че са обект на непрестранни заплахи от страна на Димитров и са категорични, че им е дошло до гуша и искат спокойствие в селото.

Според адвокатът на Юлиян Димитров обаче, всички обвинения, насочени към клиента му са безпочвени.

Той твърди, че хората имат за цел за опетнят името Димитров и показа нотариалния акт за собственост на имота.

Кметът на селото обясни, че при нея не са постъпвали жалби и заяви, че за нея най важното е в курортното селище да има мир.

„Всеки, който е дошъл, е бил посрещната добре. Същото важи и за Юлиян Димитров. Споровете трябва да се решават в съда. Тук не сме джунгла“, допълни тя.

На финала на репортажа се стигна до сблъсък между двете страни и живото включване бе прекратено.

Comments

comments