Седмица на водното спасяване започва от днес

Седмицата на водното спасяване за 2015 г. се провежда от 1 до 7 юни в цялата страна. Водноспасителната служба на Българския Червен кръст информира обществеността за своята готовност и състоянието на водните обекти преди сезона.
На 01.06.2015г. (понеделник) Областен съвет на Български Червен кръст Благоевград организира инициатива с шатра пред сградата на Общинска администрация, по време на която водни спасители ще запознават децата с основните опасности при къпане и плуване и с флаговата сигнализация, ще изготвят с тях флагчета и ще им раздават брошури. На 03.06.2015г. (сряда) Областната организация на БЧК – Благоевград ще запознае ученици от ПУ „Паисий Хилендарски ” – Благоевград с водата и опасностите, които може да крие, как да бъдат в безопасност на плажа, покрай реките и водоемите и как да помогнат в случай на воден инцидент. Всички участници в обучението ще получат стикери, брошури с основните опасности при къпане и плуване, но няма да липсват също така лакомства и награди.
На 05.06.2015г. в офиса на БЧК Благоевград, намиращ се на адрес Благоевград, бул. Св. Св. Сирил и Методий № 29 Е ще бъде иницииран брифинг с участието на Борис Захариев, който експерт от дирекция ВСС към НС на БЧК и г-н Красимир Томанов – инструктор по Водно спасяване.
Акцентите ще бъдат поставени върху резултатите от обучението на водните спасители през тази година; проблемите, свързани с осигуряването на спасители през активния летен сезон; превенцията на водния травматизъм и съветите за безопасно ползване на водните басейни. От 13,30 часа в закрития плувен басейн в града кандидати за водни спасители ще демонстират най-разпространените способи за спасяване при инциденти във вода.

Comments

comments