Седмата поред „Лятна киномания под звездите“ в Банско започна

Седмата поред Лятна Киномания под звездите в Банско започна.
В продължение на четири поредни вечери ще бъдат излъчвани документални кадри, селектирани измежду най-добрите продукции за екстремно кино в света.
Сред интересните заглавия са новозеландската история „Капитанът на Шакълтън” – разказ за едно изключително рисково пътуване до Южния полюс; „Проникване в Африка”; „По-далеко отколкото виждат очите” – история за изкачването на Еверест от първия сляп алпинист Ерик Уайънмайър и много други вълнуващи истории, в които са застъпени безграничните възможности на човешката воля и суровата красота на природата.
„С много любов избрахме за публиката в Банско филми, които ще ви пренесат от Аржентина до Южния полюс, през емоциите и преживяванията на техните герои. Не е случайно и мястото, което избрахме за тези прожекции – в полите на една от най-красивите български планини – Пирин. През дните на Киноманията, банскалии и гости ще могат да се наслаждават на Пирин през деня, а вечер да се разтоварят с нашата програма”, приветства публиката Натали Петрова – директор на филмовия фестивал.
Прожектирането на филмите започва в 21 часа, вход свободен.

Comments

comments