СДВР разпозна полицаите нанесли жесток побой над момиче

Директорът на СДВР – старши комисар Младен Маринов, разпореди дисциплинарна проверка във връзка с клип разпространен от предаването „Господари на ефира“, с участието на полицейски служители, излъчен на 6 юли, съобщиха от СДВР. Целта на проверката е да се установят всички факти и обстоятелства около показания материал.
„До този момент е установено, че видеоклипът е от 19 декември миналата година. Патрул на Първо РУ бил изпратен на ул. „13 март“ по сигнал за възникнало сбиване и нарушаване на нощната тишина.
При пристигането си на адреса, служителите заварили жена и мъж, които се карали на улицата. Полицаите предприели действия по установяване на самоличността на двамата.
Документ показал само мъжът, младата жена отказала да представи личната си карта. Двамата били отведени в полицейското управление, където е установена самоличността на жената. Извикан бил и екип на Пътна полиция, който да тества задържаните за наличие на алкохол в кръвта. При жената дрегерът отчел наличие на 1.59 промила, а при мъжа – 0.53 промила. По случая веднага било образувано бързо производство за хулиганство“, се посочва в съобщението.

Comments

comments