СГС решава дали да даде ход на делото за тежката катастрофа на софийския бул. „Черни връх“

Снимка: stolica.bg

Софийският градски съд решава да даде ли ход по същество на делото за тежката катастрофа на столичния булевард „Черни връх“, при която в началото на юли загинаха две млади жени.

Обвиняем, че е причинил смъртта им по непредпазливост, е 39 – годишният Георги Семерджиев. Той има и още четири обвинения –  за шофиране след употреба на наркотици, с фалшива книжка и регистрационни номера, както и за намерения в автомобила му наркотик.

Днес страните по делото трябва да кажат допуснати ли са съществени процесуални нарушения в обвинителния акт, засягащи правата на Семерджиев. Преди дни прокуратурата обяви, че доказателствата срещу него са събрани в 23 тома. Разпитани са били близо 80 свидетели, сред които и полицейски служители. Изготвени са и множество експертизи от 24 вещи лица.

Пак днес, друг състав на Софийския градски съд, ще се произнесе по молбата за по-лека мярка за неотклонение на друг обвиняем за тежък пътен инцидент. Димитър Любенов, който в края на септември – дрогиран и с висока скорост, предизвика катастрофата на столичното Околовръстно шосе, в която загина френски гражданин, иска да излезе от ареста.

За разлика от Семерджиев, той е обвинен за причиняване на смърт при евентуален умисъл.

 

 

 

 

 

Източник: БНР

Comments

comments