Свидетелите на побоя в Борисовата градина трвърдят, че дядото си го е заслужавал

Свидетели на побоя, който беше нанесен над възрастен мъж пред очите на внуците му, заявиха , че потърпевшият Красимир Иванов си го заслужавал. 11-годишният му внук да продава гривни и много хора, седнали в околните кафенета, се дразнели от този факт.
„Той седи тук, пие си бирата, взима си помощите, а аз трябва да си купувам гривничка за 3 лева”, каза Спиро, който работи в едно от заведенията в близост до мястото на нападението.
„Във вечерта на боя купих две гривнички от едно момиченце и в следващия момент видях как то отива и ги изсипва на масата на въпросния старец”, разказа Атанас – приятел на арестувания за нападението Борис Петров. Той беше задържан преди дни и му беше повдигнато обвинение за хулиганство. Петров е познат на полицията и е задържан и преди за участие в сбивания и други незаконни прояви по време на спортни мероприятия,казаха от СДВР.
„Борис е завършил Софийската математическа гимназия с отличие. Изкарва пари, като играе на борсата с някакви дребни суми”, каза още Атанас.
„Предвиждаме да бъдат монтирани камери в този критичен участък, но все още няма такива”, каза Илия Илиев, експерт в Дирекция „Сигурност” към Столичната община.
Той обясни, че видеонаблюдение в парка има в района от езерото „Ариана“ до Езерото с лилиите.
„Видеонаблюдението е абсолютно необходимо. То е техниката, която може да предпазва от престъпления. Защото полицията не може да бъде навсякъде”, коментира адвокат Марин Марковски.
Според евродепутата Ангел Джамбазки има дефицит на сигурност в София и той не засяга само центъра, а и крайните квартали.

Comments

comments