Свещеник от Банско катастрофира тежко, изпуснал колата си от контрол

Свещеникът от Банско отец Костадин Калайджиев пострада при катастрофа с личния си автомобил в съседния град Добринище, съобщи struma.bg. Инцидентът е станал в неделя. Отец Калайджиев се движел по главната улица „Тодор Каблешков“. Свивайки вдясно по посока центъра, не успял да овладее автомобила, излязъл вляво от платното за движение и колата се преобърнала.
Отец Калайджиев е транспортиран в МБАЛ – Разлог, където при прегледа е установено, че е с черепно- мозъчна травма и е оставен за лечение в хирургичното отделение. От отделението вчера съобщиха, че няма опасност за живота му и че е в задоволително общо състояние.

Костадин Калайджиев е един от най-уважаваните свещеници не само в Банско, но и в региона. Той има две деца – син и дъщеря. Служи в църквата „Света Троица“ в гр. Банско и е председател на църковното настоятелство на църквата „Св. Атанасий“ в село Елешница, община Разлог. Отец Костадин пише стихове и проза, занимава се с дърворезба и иконопис, рисува картини. Няколко пъти е организирал изложби, като първата е през 2007 г. съвместно с неговия ученик Иван Стоянов в Банско.

През 2010 година в Благоевград е и първата му самостоятелна изложба, която се осъществява по покана на Православния информационен център към Неврокопска митрополия.

Comments

comments