САЩ предупреждава за опасност в градския транспорт на София

Държавният департамент на САЩ излезе с предупреждение за възможна опасност за градския транспорт в София. Става дума за евентуална заплаха срещу автобусни линии в района на столичния хотел „Плиска“ на бул. „Цариградско шосе“. Информацията е качена на фейсбук страницата на Държавния департамент на САЩ.

Предупреждението е от снощи и съветва гражданите на САЩ да избягват този район и да потърсят алтернативни маршрути за придвижване.

Край хотел „Плиска“ се намира една от най-оживените спирки на автобуси и тролеи на градския транспорт.

Вчера бе разпространена и друга информация на държавния департамент на САЩ, която предупреждава за други възможни опасности в Европа от терористични актове.

В МВР са получени и проверени редица сигнали за възможни опасности, включително за този район, но няма установена действителна заплаха, заяви пред бТВ главният секретар на МВР Георги Костов тази сутрин. Той призова да не се създава паника и хората да са спокойни.

Появиха се и съмнения, че съобщението във Фейсбук страницата на Държавния департамент може да е фалшиво, защото линкът в него не води до съществуваща страница:

usasofia

Говорителят на американското посолство в София не е знаела за въпросната информация, съобщи Нова тв.

„Имало е сигнал, който е проверен и е недействителен. В никакъв случай не е предотвратен атентат“, категоричен бе Георги Костов, допълвайки, че не трябва да се всява паника.

Comments

comments