Саркози разкритикува ЕК за разпределянето на бежанците между страните членки

Бившият френски президент Никола Саркози сравни притока на мигранти в Европа с голям теч на вода и разкритикува предложенията на Европейската комисия за разселване на търсещите убежище между страните членки, предаде Франс прес.
Няма пари, няма работни места, няма жилища, но те /от ЕК/ измислиха нещо, за което си мислят, че е решение на проблема с имиграцията и то не е да я намалят, а да я разпределят, съобщи Саркози в Ил-Адам в района на Париж, пред симпатизанти на партията си.
В една къща има тръба, която се пука и водата започва да тече в кухнята. Пристига майсторът и казва, че има решение – ще запазим половината теч в кухнята, а една четвърт ще я пренасочим в хола, една четвърт в спалнята на родителите и ако и това не е достатъчно, част ще пренасочим към детската стая, иронизира Саркози.
Експерти от ЕК решиха страните членки да си разпределят 40 000 еритрейци и сирийци, кандидатстващи за убежище и пристигнали в Италия и Гърция, както и да приемат още 20 000 сирийски бежанци. От началото на годината 100 000 незаконни мигранти са влезли в съюза, сочат данни на агенцията за наблюдение на външните граници на ЕС ФРОНТЕКС.
Саркози добави, че е необходимо да се изясни въпросът дали с правото на пристигане на територията на Франция няма риск например тези хора да станат французи, без изобщо да са го пожелавали.

Comments

comments