Самотен баща учи други татковци как да правят прически на дъщерите си

Филип Моргес останал самотен баща, когато дъщеричката му Ема била само на годинка. Ема растяла, а заедно с нея и косичката й. И Филип се изправил пред едно от първите предизвикателства на това да бъде самотен баща. А именно, как да се справи с прическата на дъщеря си. Той трябвало да се научи сам да прави сутрин така желаните от всяко момиченце прически. Buzzfeed.com ни разказват за израстването на самотния татко до коафьор и учител стилист на други татковци.

4_178

Филип започнал първоначално само да слага шноли и фибички. По-късно се научил да връзва и опашки. А когато косата на дъщеря му пораснала достатъчно, започнал да се учи да сплита плитки.

6_183

Самотният татко започнал да става все по-добър и скоро се превърнал в експерт в правенето на сложни прически. „Обичам да прекарвам времето си с Ема, а тя харесва да й фризирам косата, така че това е двойна облага“ – казва той.

5_179

Постепено Филип започнал да получава много комплименти за косата на дъщеря си, както и молби от други бащи за съвет и помощ. Когато броят на заинтересованите лица нараснал, таткото решил да отвори собствена школа, в която да учи другите бащите как да се грижат за косите на дъщерите си. „Мислех, че ще бъде по-лесно да им покажа как се прави – казва Филип. – Получавах толкова много похвали и комплименти за работата си, че реших да дам шанс и на другите бащи да опитат.“

Моргес отишъл в местното училище по красота и попитал, дали могат да осигурят свободно място за обучение. За негова изненада, училищното ръководство решило, че това е страхотна идея. Моргес обявил първия урок във Фейсбук, с вход свободен, за да окуражи желащите татковци.

Оттогава негови снимки са достигнали над 2 милиона гледания. Филип планира да проведе още семинари и дори е направил специална страница във Facebook, която той нарича „Фабрика за красота на татковите момичета“.

7_179

Моргес признава, че реакцията на хората към усилията му са го направили по-уверен родител и е нетърпелив да сподели това усещане с други бащи.

„Имам чувството, че славата и уважението ме направиха още по-добър баща“ – казва той. – „Когато ви нарекат страхотен татко, започвате да го вярвате и постепенно да се предпазвате от грешките, които бихте могли да допуснете като родител“.

Comments

comments