Русия е готова за всякакво развитие на ситуацията с „мистралите”

„Рособоронекспорт“ е готов за всяко развитие на ситуацията с „Мистралите”, страните имат още около два месеца, за да се договорят. Това е заявил шефът на държавната компания Анатолий Исайкин за вестник „Коммерсант”. Русия чака от Франция или да достави корабите, или да върне парите.
„Вървят преговори и е рано да се говори за съд. Но мога да уверя, че „Рособоронекспорт“ е готов за всяко развитие на ситуацията. В договора са описани абсолютно всички положения, засягащи форсмажорни обстоятелства, неизпълнение на задълженията на една от страните и така нататък. Докато условията на споразумението и съществуващите времеви рамки позволяват, заедно с французите ще търсим компромисно решение, без да се обръщаме към съда и без да прибягваме към резки движения. Когато това време свърши, тогава ще определим следващите крачки” – заявил Исайкин.

Той уточнил, че страните имат още около два месеца, за да се договорят. „Възможно е през това време да се появят компромисни решения, които ние ще обсъждаме” – казал шефът на компанията.

Против предаването на корабите активно застават САЩ. Париж от една страна иска да изпълни договора с Русия, но от друга обвързва това с прогрес при урегулиране на ситуацията в Украйна. /БЛИЦ

Comments

comments