Румяна Бъчварова: Възможно е над джебчиите да има политически чадър

Шефът на МВР Румяна Бъчварова не изключи възможността политици да стоят зад случващото се в Игнатиево, където джебчии живеят в палати.
„В мое лице и в лицето на сегашното ръководство на МВР няма такова покровителство“, увери вицепремиерът пред Нова телевизия.
Бъчварова допълни, че МВР прави всичко възможно, за да установи кои са хората, стоящи зад схемата за кражби. След извършените вече проверки от МВР и НАП са задържани 13 души и са описани 10 имота.
Според справка, направена лично от вътрешния министър, нито един от уличените в джебчийство в Игнатиево не е осъждан. „Срещу някои от тези лица има течащи или прекратени дела, но не и издадени присъди“, поясни вицепремиерът.
Снощи тя се срещна с ръководството на полицията във Варна, за да обсъдят случая.
„Факт е, че ОД на МВР във Варна има най-ниските резултати по успеваемост от общо 28 районни управления. Затова се наложи да изпратим софийски екип там. Новият директор и неговият заместник вече отчитат подобрения по някои показатели“, коментира министърът.
Бъчварова беше категорична и че се прави всичко възможно да се противодейства на купуването на гласове за предстоящите местни избори: „Не мога да кажа, че ще спрем изцяло тази порочна практика, но правим всичко възможно“.
Междувременно се засегна и темата за Гърмен, който случай, според шефът на МВР, не трябва да се политизира. Най-важното е да утихнат страстите, заяви още тя.
По отношение на убийството на 16-годишния ученик в Борисовата градина, министърът каза, че няма нито една отхвърлена версия, но и нито една водеща

Comments

comments