Румен Радев: Ще разчитам на всички, които искат промяна

Тежка седмица, която ще изисква пълна мобилизация и огромни усилия – това прогнозира за дните до балотажа следващата неделя кандидатът на БСП за президент Румен Радев, на когото социологическите данни до момента отреждат първо място в изборите за държавен глава с малка преднина пред представителя на ГЕРБ Цецка Цачева.

Радев тръгва към втория тур като фаворит, въпреки че прогнозите по време на кампанията неизменно сочеха преднина на Цачева.

„Днес българите казаха „Не на апатията“ и „Гласувайте за промяна“, заяви на пресконференцията кандидат-президентът, подкрепен от социалистите. Той благодари на всички, които са отишли да гласуват и обобщи, че българите са взели демокрацията в свои ръце. Зарече се, че през следващата седмица борбата за бъдещето на страната трябва да бъде доведена докрай.

„Успехът ни ще е успех за всички българи, които милеят за Родината и обичат България. Българин не е участ, българин е чест. Продължаваме заедно“, завърши изявлението си Радев.

След него лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че БСП няма да води преговори с други партии за подкрепа на кандидатпрезидентската двойка Румен Радев – Илияна Йотова.

Източник:Дневник.бг

Comments

comments