Румен Петков: Още ще напускат БСП

„АБВ ще изчака да види, какво ще се предложи на референдума”, каза Румен Петков в студиото на „Тази сутрин“ по bTV по повод вариантът наесен да има избори и референдум 2 в 1. Колкото до излизането на Страхил Ангелов от БСП, зам.-председателят на АБВ смята, че това е показателно, че процесът на напускане на хора от партията не е приключил.
„В АБВ считаме, че е необходим сериозен дебат за бъдещето на левицата. С такива закачки няма да решим проблемите”, каза Румен Петков.

Според него промените в конституцията не са панацея за всички проблеми в правораздаването в България. „Никой не иска да коментира това, че България е задължена да обезщетява гражданите, които се чувстват пострадали от правосъдието. Миналата година Министерството на правосъдието е изплатило около 300 хил. лева на такива хора”, поясни Петков. Според него проблемът в правосъдната система на страната е как ще се гарантира прозрачността при избор на съдиите и прокурорите.

Зам.-председателят на АБВ каза, че не бива да се допуска спекулативен политически подход към Гърмен. „Не се ли тръгне към решаването и не се излезе от тази пошла схема от ромската интеграция, да се наливат едни пари, без да се решават проблеми. Това, което предлага Калфин за отговорното родителство, решава един проблем”, обясни Петков.

Той посочи, че този проблем може да се превърне не в буре с барут, а в ежедневно гърмящо буре, ако към него се подходи политически спекулативно. „Не бива да се легитимират хора с криминални присъди и да водят преговори с институциите. Защо ги легитимира Бъчварова”, попита Петков. Относно инициирането на референдум Петков заяви, че не можем да напечатаме бюлетините за изборите, сега за референдум.

Comments

comments