Ромите окупираха река Бистрица в центъра на Благоевград, живущите наоколо пропищяха от постоянен шум, а полицията безсилна да се справи с “ нашествието“

През изминалите горещи дни, когато всички ние търсихме начин да се спасим от високите температури, пътувайки в планината, ромите в Благоевград ни показаха, че дори в центъра на града може да се намери разхлада и забавление, при това напълно безплатно.

И всичко това се случва в центъра на областният град, необезпокоявани от никого ромите прекарваха времето си край реката.
Ето какво споделиха те пред нашата камера и как обясниха присъствието си на реката:

Докато нашият екип говореше с ромите , дойде младо момиче живеещо в района и бясна от шума и нарушаването на общественият ред.Тя доведе със себе си и полицаи на които бе подала сигнал.Униформените се опитаха да обяснят на „нашествениците“, че трябва да си тръгнат, но след категоричният отказ на разгорещените роми, полицаите си тръгнаха. Момичето , което бе подало сигнала остана само да води неравна словестна битка с ядосаните „плажуващи“ край реката.

Ромите естествено държаха на тезата си, че на тях всичко им е разрешено и никой не може да ги наставлява. По право им се пада да ходят и правят , каквото искат, а който има претенции към тях го посъветваха да се оплаче по телевизията или на кмета.

Comments

comments