Реформаторите обмислят да изтеглят хората си от комисията по култура

Реформаторският блок ще решава в понеделник дали да оттегли членовете си от парламентарната Комисия по култура и медии в знак на протест срещу председателя й Славчо Бинев. Идеята е на председателя на НПСД Корман Исмаилов, който вече е поставил въпроса пред парламентарната група на РБ.
„Официално такъв разговор не е воден в групата, но ще бъде поставен в понеделник на нейна среща, коментира пред Клуб Z съпредседателят на ПГ на РБ Найден Зеленогорски. – И г-жа Меглена Кунева, и г-н Радан Кънев призоваха Слави Бинев да се оттегли, но това си е ангажимент на Патриотичния фронт. Дали го харесваме, или не – решение на ПФ е. Ще намерим начина не с война, а с дипломация да разрешим този казус.”

Той не можел да коментира позицията на ДБГ преди парламентарната група да вземе решение.

Двамата представители на Блока в комисията са Борислав Миланов и Иван Иванов, първият е зам.-председател, а вторият – редови член.

„Официално този разговор не е воден, но аз отдавна изразих готовност да се оттегля от комисията. Това обаче ще се реши в понеделник на сбирка група на РБ, заяви Иванов. – Факт е, че работата на комисията в момента е блокирана, трудно се работи. Вместо да обсъдим бюджета на БНТ и БНР, се съсредоточваме върху това защо са бойкотирали комисията. Надявам се г-н Бинев да прояви чувство за общественост, не за героичност”, каза Иван Иванов.

Comments

comments