Реформаторите и ДПС отново с взаимни нападки, този път заради платените коментари в интернет

От Реформаторския блок изразиха недоволство, че ДПС разпространяват в кулоарите на парламента информация, че не били поканени на среща, посветена на правилата в интернет и засяга темата за троловете.
„Държим да отбележим, че твърдението категорично не е вярно. Покана, включително устно до народния представител Хамид Хамид, както и писмено до групата на ДПС, е изпратена на 8 май в 12:01 ч. преди кръглата маса, провела се на 12 май, както това беше направено и за останлите политически сили в парламента, вкл. и за АБВ“, обясниха от блока.
Според тях Хамид е казал, че ДПС не проявяват интерес и няма да участват.
„На кръглата маса представител на ДПС действително нямаше, а днес подписаха споразумението именно политическите сили, които на кръглата маса изразиха подкрепа. Подчертаваме, че ДПС не беше сред тях по тяхно желание“, категорични са от РБ.
РБ, ГЕРБ, БСП, ПФ и БДЦ подписаха в сряда декларация за отказ от ползване на онлайн-тролове. Инициативата е на Антони Тренчев от Реформаторския блок. Към нея не се присъединиха от АБВ, ДПС и „Атака“.
Документът е споразумение да различните парламентарни групи да не прибягват до услугите на платени коментатори.
Георг Георгиев от ГЕРБ предложи да се подпише подобно споразумение и с международна организация, която да бъде арбитър и да следи как политиците спазват поетите в документа ангажименти. Колегата му Чавдар Георгиев от БСП подкрепи идеята и заяви, че неговата партия е за честна предизборна борба.

Comments

comments