Реформаторите и БСП против сливането на НАП и митниците

Когато преструктурираш и сливаш агенции има хаос. Не съм против сливането изобщо, но не е сега времето за сливането на НАП и Агенция Митници, каза Мартин Димитров от РБ. Депутатът от БСП Георги Кадиев също се противопостави на сливането, но с уговорката, че самото сливане е лоша идея по принцип, това стана ясно в “Добро утро, България” по ТV7.
„Рискуваме хората, които работят в двете системи да се уплашат и да започнат да мислят за това, че ще има чистки и уволнения. Моята идея е да се дадат 6 месеца на НАП и Агенция Митници, за да си оправят проблемите“, каза Димитров. Кадиев му опонира, че тази идея ще създаде още по-големи проблеми. „Автоматичните мерки не водят до добри резултати“, категоричен беше той. „Огромно количество информация ще се изгуби ако слеем двете структури, те са прекалено различни“, предупреди Кадиев.

„Има проблем с координацията между двете агенции. Трябва да бъдем много внимателни с тази идея, защото обществото очаква стабилизиране на бюджета“, заяви синият депутат.

Георги Кадиев смята, че трябва да има протест на 9 май пред Президентството, за да се помни историята и борбата срещу фашизма. Според Мартин Димитров президентът е прав с решението си да не посети Москва, защото Русия е извършила инвазия в Украйна. „БСП подкрепя политиката на Кремъл за инвазия“, заяви Димитров. „Заради такива грозни приказки хората не гласуват за вас“, опонира му социалистът. Политиците завършиха с взаимни обвинения кой е крал повече от държавата – комунистите или реформаторите.

Comments

comments