Редовната сесия на Общински съвет-Благоевград приключи с постигнато одобрение за измененията в интегрирания план

И днешната редовна сесия на Общински съвет-Благоевград приключи. Разбира се, не липсваха дебати, придружени с обвинения в липса на реална представа за това каква визия е необходимо да има Благоевград, за да бъде успешен и развиващ се в желаната от гражданите посока.
Все пак общинските съветници успяха да преодолят различията си и одобриха измененията в интегрирания план за градско възстановяване и развитие на областта.
Кандидат-кметът на БСП Милан Богдански си позволи да отправи няколко забележки. Критиките му бяха свързани с изграждането на хотел с трибуни на стадион „Христо Ботев“, също предвидените ремонти и реконструкции на някои сгради. Директорът на дирекция „Хуманитарни дейности“ Христина Шопова не се съгласи и заяви следното: „Имаме визия за развитие на Благоевград като спортен и културен център не само през следващите 2 години, а за следващите 20“.Илко Стоянов, обаче зададе един много логичен въпрос към гл.архитект на общината Васил Тинчев, че тъй като става въпрос за интегриран план за развитие, това предвижда развитие за години напред, има ли информация за това ж.п. линията при кв. Грамада да е заложена да бъде изместена по посока на магистралата.Арх. Тинчев отговори, че все още е в първоначална фаза , но е заложено, което бе леко уклончив и несигурен отговор.
По време на сесията стана ясно, че до 2 септември всеки може да направи предложение за включване на допълнителни обекти в интегрирания план.
Подобно предложение постъпи днес от Андон Тодоров, лидер на ПП „Партия на зелените“. Тодоров даде предложение за изграждане на многофункционални спортни зали към Междуучилищен център за трудово-политехническо обучение, към НХГ „Св. Св. Кирил и Методий“ и преизграждане на ЦДГ 8 „Вечерница“, което е доста неочаквано и странно, тъй като самият той гласува „Против“ преди няколко месеца, когато беше внесено предложението за изграждане на зала към НХГ. С това предложение той създаде съмнение за правене на предизборни маневри, отричайки се от предишното си гласуване.

Comments

comments