Регионален исторически музей – Благоевград с безплатен вход за 1 юни

Регионален исторически музей – Благоевград отбелязва деня на детето с безплатен вход за посетители. Екипът на музея ще посрещне малчуганите с много забавления и игри. В Детския кът децата ще могат влизат в ролята на истински учени, като например да осъществяват археологически разкопки, реставрират копия на праисторически керамични съдове, наблюдават и разпознават птици и животни, могат да бъдат археолози и биолози на игра, но и на сериозно.
Той e привлекателен, както за малките така и за големите. И големите, порастналите деца, могат да открият едно различно лице на музеите днес, откривайки пълноценен начин за прекарване на свободното време заедно със своите деца и нови възможности за тяхното образование и развлечение. П
осетителите на музея могат да разгледат експозициите по зали: Праистория и античност, Средновековие, Природа, Църковно-просветни борби и революционно движение, Народно изкуство, Скаптопара-Горна Джумая- Благоевград – градът и неговите жители, Временни изложби, са показани артефакти, чрез които могат да се проследят исторически процеси и събития от първите поселения по земите ни до Съвремието.

Comments

comments