Ревизоро: Има институции за борба с корупцията, но не работят

У нас политическата класа тръгва в политиката, за да се занимава с корупция. И да намерят имоти, които не отговарят на доходите ти, те не могат да ти ги конфискуват. Политиците нямат желание да се борят с корупцията, защото ги е страх да не влязат в затвора. Това каза в „Здравей, България” журналистът Владо Береану.По думите на Емил Димитров – Ревизоро, депутат от Патриотичния фронт, у нас има много институции, които се борят с корупцията, но те трябва да започнат да работят.

Според Береану в Румъния институцията, която бори корупцията, е създадена със закон, в който е записано, че никой няма влияние върху тях. „Хората в тази прокуратура се занимават само с корупция”, заяви той. Според него проблемът е в това, че у нас има 1000 институции, но няма закони и законодателство, които да се борят с корупцията.
„В България няма осъден за корупция, камо ли политик”, каза Береану и допълни, че е подавал доста сигнали в тази връзка, но по никой няма развитие.

Ревизоро също заяви, че се е занимавал със сигнали за корупция и няма никакъв резултат. „Хората в тези институции се сменят при всяко ново правителство. А там има добри експерти”, каза той.

„Имаме много институции, които получават добри заплати, но трябва да започнат да работят”, смята Ревизоро.

Comments

comments