Рашков: Вече се срещнах с обвиняемия по аферата „Хемус“ и чух имена

„Вече съм се срещнал с обвиняемия по аферата „Хемус“ Борислав Колев. Откликнах на желанието и на двамата братя. Те направиха някои уточнения. Нека оставим службите да си свършат работата. Днес ще се проведе разпит в градската прокуратура”. Това заяви вътрешният министър Бойко Рашков пред журналисти във вторник.

Министърът на вътрешните работи допълни, че не е изненадан от това, което е казал Колев .

„Би могло да се очаква да има малко по-ускорено развитие в разследването и да се стигне по-бързо до истината“, поясни Рашков. Той обяви, че Колев е разкрил и имена.

На въпрос по казуса с автомобила на бившия финансов министър Владислав Горанов, който се оказа издирван от „Интерпол”, силовият министър отговори не с един, а с два въпроса – с какъв автомобил се е движел Горанов и защо така бързо е реагирал този, който го е продал.

„Възникна въпросът откъде знаят за клонирането. Ние се въздържахме в началото да даваме подобни изявления. За тази ли кола става дума, или не? Къде е истинската кола? Нека помогнат на разследването”, призова Рашков.

„Нещата не са толкова прости, колкото се опитаха да ги обяснят някои хора. Тече проверка на граничния пункт, резултатите от нея ще бъдат съобщени”, посочи още той.

Comments

comments