Рамадан Аталай: Пеевски е диалогичен човек за разлика от г-н Петков

Делян Пеевски е диалогичен човек за разлика от г-н Петков. Можеше (двамата – бел. ред.) да седнат, да си направят един разговор и да се разберат кой е виновен и кой – не.

Така депутатът от ДПС Рамадан Аталай, който вчера се обърка при гласуването на вота на недоверие, коментира твърденията на премиера в оставка участието на Пеевски при свалянето на кабинета.

Санкционираният по глобалния американски закон „Магнитски“ депутат се появи след дълго отсъствие в пленарната зала, за да даде гласа си срещу правителството.

Аталай обясни собственото си объркване при вота така: гласувал в подкрепа на вота, но системата в пленарната зала отчела друго.

„Нямаше объркване, най-малко аз мога да объркам нещата, но системата отчете погрешно. Но ми направи интересно впечатление – когато излязох на трибуната да обявя, че системата е обявила погрешно, всички – от „Да, България“ (вероятно има предвид „Демократична България“), от „Продължаваме промяната“,…всички ръкопляскаха. И останах с впечатление, че и те са сгрешили. И си представих – представяте ли си, че всички са гласували за оставката на правителството?“, иронизира той.

Преди началото на пленарното заседание Аталай заяви, че групата на ДПС е на линия и вярва, „че всички, които смятат, че институциите трябва да работят, така че да са полезни на обществото, трябва да са в Народното събрание“.

Обясненията му влизат в дисонанс с поведението на групата му, чиито депутати вместо да се регистрират, се разхождаха в кулоарите на парламента и активно участваха с провала на кворума.

Comments

comments