Рали Осогово ще определи шампионите

Този уикенд автомобилистите стартират последния кръг от Шампионата по планинско изкачване на България в Кюстендил.
Силен списък със заявени участници беше разпространен днес от клуба организатор ДИАМО. Заявените участници са 37, които ще мерят сили на 5- километровото трасе в посока към к.м. Студен кладенец. Директор на събитието е автомобилният състезател Диана Стоянова. Публиката ще се наслади на най-добрите дрифт пилоти от България, а именно Александър Язов, Максим Попов, Ангел Харизанов, Стефан Зашев и Стефан Цанков, като форлойфер в състезанието ще бъде Ива Русинова.
Планинско „Осогово” ще определи годишните шампиони и борбата във всички класове ще бъде изключително оспорвана. На старт ще застанат Любен Каменов, Христо Манолов, Любомир Мечков, Ивелин Чапанов, Даниел Живков и Йордан Тодоров, които ще направят страхотна битка за челно класиране. Надпреварата се организира от Спортен клуб ДИАМО, Община Кюстендил, Българска федерация по автомобилен спорт и партньори.
„Цялата подготовка по организацията за старта на планинско „Осогово” вече е към своя край – заяви Диана Стоянова от ДИАМО – клубът, който организира състезанието. – Заявките на участниците вече са факт – 37 състезатели. Интересът към състезанието е много голям както от пилоти, така и от фенове, които искат да наблюдават битката край с. Богослов. Това ме радва и мотивира да се справим максимално добре с организацията. Както винаги имаше запитвания и от Гърция, но нашият старт съвпадна с кръг от техния шампионат, иначе участниците със сигурност щяха да надхвърлят 45. Нещо, което е различно от други години е, че между маншовете сме подготвили дрифт шоу от най-добрите в този бранш. Надявам се да се получи добро състезание и всички да бъдем удовлетворени, все пак е последният кръг от шампионата на България“, завърши Диана Стоянова.

Comments

comments