Разкриха самоличността на Джак Изкормвача?

Писател твърди, че една от жертвите на серийния убиец е жена му, а проститутките били убити за „прикритие”
Самоличността на Джак Изкормвача може би най-накрая е разкрита в резултат на твърдение, че последната жертва на серийния убиец всъщност е съпругата му, която го напуснала, и била крайната цел на серията убийства от 19-ти век. Теорията за това е представена от автора на нова книга, който смята, че има доказателства, че проститутката Мери Джейн Кели е била негова пралеля и тя е била убита от Франсис Спърцхайм Крейг (Francis Spurzheim Craig). Сега, с оглед на развоя на нещата, министерството на правосъдието даде индикации, че ще издаде първото разрешение за ексхумация на жертва на Изкормвача, за да се установи, дали твърденията са истина.

Крейг е бил репортер, отразяващ съдебни дела в Източния Край на Лондон, по време на периода, в който убиецът е започнал своите убийства през 1888 година. По думите на д-р Уейн Уестън-Дейвис, фактът, че Мери Кели е била ужасно обезобразена, за разлика от останалите жертви на убиеца, навежда на мисълта, че убиецът е положил допълнително усилия, за да гарантира, че тя никога няма да бъде свързана с него.

Според „Дейли Телеграф”, Уестън-Дейвис е направил поразителното откритие при опит да разбере какво точно се е случило с неговата изчезнала пралеля Елизабет. Разкритото той описва в книгата си „Истинската Мери Кели”. Според него Мери Кели е псевдоним на Елизабет Уестън Дейвис.

Тя сключва брак с Крейг на Бъдни вечер 1884 година, но няколко месеца по-късно е била забелязана в хотел в лондонския район Кингс Крос с „млад мъж около 22:00 часа вечерта”. Без знанието на Крейг тя е станала проститутка и се е скрила, когато съпругът й разбрал. Именно тогава тя си сменила името на Мери Джейн Кели, за да не може той да я проследи, твърди д-р Уестън-Дейвис. „Има доказателства, че Франсис Крейг е прекарал доста време да я търси в Източната част, дори е наемал частни детективи. Първоначално той е искал да си я върне обратно, но после я намразил”, казва Уестън-Дейвис пред изданието.

Мери Джейн Кели е убита в бедния квартал Уайтчапъл. Гърлото й е било прерязано, а сърцето изтръгнато.

Comments

comments